Volo Lliure

Volo Lliure
Llera del Ebre a Flix

dilluns, 22 d’agost del 2011

Té ànima un piano ???

Té ànima un piano ???
Un mestre hi posa les seves mans artesanes.
perqué gent encelma
li dono Veu
i el Poble escolta embadalit
Els Mestres ens inviten escoltar el esperit de tots plegats
aixi sona

Aquesta gen a Torredembarra un any mes 
li han donat Veu i Esperit
al Piano
en un lloc emblemàtic
de
La Fundació Pere Badia








Mestres Directors del 
CURS D’OPERA PER A CANTANTS I PIANISTES 

Mark Hastings. Nascut a Nova York, es va llicenciar en l’especialitat de piano a la Universitat de Michigan, Ann Arbor. Després de guanyar diversos concursos i de participar en el Tanglewood Summer program, va ser professor de piano al Plattsburg State College a Nova York. Va ampliar els seus estudis en el departament d’òpera de la Universitat de Michigan i després es va traslladar a Nova York per dedicar-se a la feina de repertorista d’òpera. La seva primera contractació en un teatre va ser com a repertorista de ballet a Bremen, Alemanya, l’any 1978. Com a repertorista principal va treballar després a l’Òpera de Düsseldorf (Alemanya), a l’Òpera de Nàpols (Itàlia), i a la Deutsche Staatsoper Berlin amb Daniel Barenboim. Ha treballat com a repertorista convidat en molts altres teatres: a Stuttgart i Múnich a Alemanya, i a Macerata, Pesaro i Torino a Itàlia. Als Estats Units va ser assistent de director a la Metropolitan Opera i a la Dallas Opera. Junt amb Claudio Abbado ha treballat amb la Filharmònica de Berlín i al Festival de Luzerna a Suïssa. En recitals de Lieder ha acompanyat cantants com Montserrat Caballé i Thomas Hampson, i sovint actua en els recitals al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, la seva “llar artística” des de 1999. Al Liceu té la plaça del repertorista principal, responsable de la preparació musical.
MACK SAWYER es va graduar de l'Escola de Música de la Universitat de Baylor, i va continuar els seus estudis a Europa a la Hochschule für Musik und darstellende Kunst a Viena, Àustria. Després de començar la seva carrera en l’equip musical de l'Òpera de Graz, Àustria, va continuar el seu treball en la Deutsche Oper am Rhein de Düsseldorf, Alemanya, i el Grand Théâtre de Genève, Suïssa. Durant la seva participació en l'Òpera Estatal de Viena (1985 - 1991) va treballar amb artistes com Leonie Rysanek, Mirella Freni, Gabriela Benacková, Anna Tomova-Sintov, Montserrat Caballé, Agnes Baltsa, Alfredo Kraus, James King, Plácido Domingo, Renato Bruson, Piero Cappuccilli, Giuseppe Taddei, Ruggiero Raimondi, and Nicolai Ghiaurov. Ha estat convidat en nombroses ocasions com a director assistent del Maggio Musicale Fiorentino, Festival de Música de Ferrara, i la Lyric Opera de Chicago. Des de 1999 els seus projectes han inclòs les produccions al Teatro Real de Madrid, el Palau Euskalduna de Bilbao, l'Òpera de Montpeller, el Grand Théâtre de Genève, i el Salzburger Festspiele. El seu intens treball amb Elisabeth Schwarzkopf sobre el lied alemany el va portar a acompanyar a nombrosos recitals a tot Europa, Estats Units i Japó. També ha aparegut en programes de ràdio i televisió a Àustria, Alemanya i Japó, entre els quals les retransmisiones de Wozzeck de Berg i Il Viaggio a Reims de Rossini de l'Òpera Estatal de Viena dirigida per Claudio Abbado. Altres directors amb qui ha treballat són Bruno Bartoletti, Alberto Erede, Nikolaus Harnoncourt, Armin Jordan, Charles Mackerras, Georges Prêtre, Giuseppe Sinopoli, Georg Solti, i Horst Stein
ALAN BRANCH. Pianista britànic que es formà en el Royal Colleg of Music i Guildhall School of Music and Drama de Londres amb els professors Yu Chun Yee, Joan Havill, Geoffrey Parsons i Graham Johnson. També va estudiar amb Paul Schilhawsky al Mozarteum de Salzburg gràcies a una beca del govern austríac. Acompanya per primera vegada a la BBC des de 1978 i e1985 es dedica a la música de cambra i repertori vocal. Comparteix l'escenari amb cantants de renom com Victòria dels Àngels, Teresa Berganza, Benjamin luxon i Enriqueta Tarrés i insrumentistes com Dieltens, Claudi Arimany, Peter Thiemann, Cristian Florea, amb qui va gravar un CD amb música de Schubert i Eckert, i Ricardo Casero amb qui va formar un duo des del 1991. Ha actuat a Catalunya i arreu del territori espanyol, França, Noruega, Gran Bretanya, Àustria, etc. Ensenya a l'Escola Superior de Música de Catalunya, i al Conservatori de Vila-seca, Tarragona. Col.labora regularment ambels concerts al Foyer del Gran Teatre del Liceu com la músic assistent de Bertrand de Billy, Edmon Colomer, Josep Pons amb les obres de Schoenberg, José Luis Turina i Felip Pedrell. Ha dirigit òperes de Xavier Montsalvatge (Babel 46), Cole Porter (Kiss Me Kate) i la producció per a nens El Superbarber de Sevilla del Gran teatre del Liceu amb la direcció escènica del Tricicle. És llicenciat en Filologia Romànica per la Universitat de Durham (Anglaterra) i participa com a professor de dicció per a cantants.


Diumenge 21 d’agost   recital a càrrec dels alumnes del curs

podeu veure que no ha estat un recital tal com coneixem, mes bé un repàs i anàlisis del treball fet que a la Montserrat i a mi ens ha rejovenit 35 anys, als temps dels cursos d'estiu del Cant Coral.
Ens plou molt ensenya-us com treballarem i se treballa un concert sigui Opera o Cant Coral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada